fbpx

Grønkål med pære og syltede rødløg 


En super populær efterårssalat på mine salatkurser. Jeg synes grønkål kan virke lidt tør og grov. Derfor har den brug for noget spændende tilbehør i salatskålen.
Kombinationen af sprødhed fra pærerne, knas fra saltmandlerne og syren og sødmen fra de syltede rødløg står rigtig godt til grønkålen.



 


Min mest populære salat med grønkål

Ingredienser

Ingredienser


Salat
150 g grønkål uden stilk
2 pærer - gerne Clare Friis
75 g hvid ost i blok (feta)
2-3 spsk rødløg syltet med appelsin - se opskrift

Dressing
1,5 spsk Ravigotte sauce (gul sennepssauce)
2 spsk olivenolie
Saft og skal af en 1/2 øko appelsin

Saltmandler
75 g mandler
30 g havsalt
1,5 dl vand

Hvad gør jeg?

Hvad gør jeg?


Salat
Riv grønkålsbladene fra stilkene og skyl dem grundigt i en skål med vand. Hak grønkålen meget fint. Bland den hakkede grønkål, dressingen og 2-3 spsk syltede rødløg sammen. Lad det trække lidt.

Skær pærerne ud i 4 både og fjern kernehuset. Skær nu pærerne i skiver på tværs af bådene. Skær fetaen ud i passende stykker.

Anret salaten på et fad og fordel pæreskiver, feta og saltmandler over salaten. Smag til med friskkværnet salt og peber.

Saltmandler
Bland mandler, havsalt og kogende vand i en skål. Lad mandlerne trække i 15 minutter i saltvandet. Hæld vandet fra og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag mandlerne i ovnen i 10-15 min ved 175 grader. Vend dem undervejs – pas på de ikke bliver brændte.

Dressing
Bland Ravigotte sauce, appelsinskal og saft, olivenolie og honning. Pisk det grundigt sammen. Smag dressingen til med salt og peber. Dressingen må gerne være kraftig i smagen.

TIPS og TRICKS

Tips og tricks


Jeg spiser grønkålssalaten til både fisk, kylling, frikadeller, and og hakkebøf. 

SE MERE PÅ INSTAGRAM

Nanna Lynge
Nørrevej 3
4180 Sorø

nanna@nannalynge.dk
Mobil 53 20 24 03

>