Grønkål med pære og syltede rødløg
En super populær efterårssalat på mine salatkurser. Jeg synes grønkål kan virke lidt tør og grov. Derfor har den brug for noget spændende tilbehør i salatskålen.
Kombinationen af sprødhed fra pærerne, knas fra saltmandlerne og syren og sødmen fra de syltede rødløg står rigtig godt til grønkålen.
Ingredienser
Ingredienser
Salat
150 g grønkål uden stilk
2 pærer - gerne Clare Friis
75 g hvid ost i blok (feta)
2-3 spsk rødløg syltet med appelsin - se opskrift
Dressing
1,5 spsk Ravigotte sauce (gul sennepssauce)
2 spsk olivenolie
Saft og skal af en 1/2 øko appelsin
Saltmandler
75 g mandler
30 g havsalt
1,5 dl vand
Hvad gør jeg?
Hvad gør jeg?
Salat
Riv grønkålsbladene fra stilkene og skyl dem grundigt i en skål med vand. Hak grønkålen meget fint. Bland den hakkede grønkål, dressingen og 2-3 spsk syltede rødløg sammen. Lad det trække lidt.
Skær pærerne ud i 4 både og fjern kernehuset. Skær nu pærerne i skiver på tværs af bådene. Skær fetaen ud i passende stykker.
Anret salaten på et fad og fordel pæreskiver, feta og saltmandler over salaten. Smag til med friskkværnet salt og peber.
Saltmandler
Bland mandler, havsalt og kogende vand i en skål. Lad mandlerne trække i 15 minutter i saltvandet. Hæld vandet fra og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag mandlerne i ovnen i 10-15 min ved 175 grader. Vend dem undervejs – pas på de ikke bliver brændte.
Dressing
Bland Ravigotte sauce, appelsinskal og saft, olivenolie og honning. Pisk det grundigt sammen. Smag dressingen til med salt og peber. Dressingen må gerne være kraftig i smagen.
TIPS og TRICKS
Tips og tricks
Jeg spiser grønkålssalaten til både fisk, kylling, frikadeller, and og hakkebøf.
SE MERE PÅ INSTAGRAM
Nanna Lynge
Nørrevej 3
4180 Sorø
nanna@nannalynge.dk
Mobil 53 20 24 03