fbpx

Grønne falafler


En super alternativ til frikadeller, hakkebøf eller kotelet eller kylling. Falaflerne er fyldt med lækre krydderier og smager fantastisk sammen med en god salat.

 

Antal: 16 stk

Ingredienser

Ingredienser


3 kogte kartofler
1 lille løg
150 g kikærter fra pose
200 g frosne ærter
1 fed hvidløg
1 frisk chili med kerner (hvis du er til det stærke)

 

1 tsk spidskommen
1 tsk garam masala
3 spsk hvedemel
1 tsk salt og friskkværnet peber
Olivenolie til stegning

Hvad gør jeg?

Hvad gør jeg?


Sæt 150 g kikærter i blød i mindst 8 timer (brug rigeligt med vand).
De skal ikke koges (så du kan ikke bruge dem på dåse).

Hæld kogende vand over de frosne ærter og lad dem dryppe af.
Alle ingredienser, samles i en foodprocessor. Opblødte kikærter, ærter, kogte kartofler – skåret i tern, løg og hvidløg skåret i tern, chili (finthakket), spidskommen, garam masala og hvedemel.   

Kør massen til den er fin og sammenhængende. Smag til med salt og peber.
Lad gerne massen stå på køl i 30 minutter.

Form falaflerne med en ske og steg dem på panden i olivenolie, som når du steger frikadeller.

Spis falaflerne sammen med en god salat, en skive brød og lidt mayo.

TIPS og TRICKS

Tips og tricks


Jeg lægger en hele pose kikærter i blød. Jeg koger resten og fryser ned i mindre portioner. Så er der til fyld i en suppe eller til humus.

SE MERE PÅ INSTAGRAM

Nanna Lynge
Nørrevej 3
4180 Sorø

nanna@nannalynge.dk
Mobil 53 20 24 03

>