fbpx

Hokkaido syltet med vanilje


Den smukke efterårs hokkaido smager fantastisk, når den bliver syltet med vanilje.
Den et smukt og forfrisken tilbehør til en efterårssalat. 

 


Ingredienser

Ingredienser


1 mellemstor hokkaido
700 g rørsukker
1 vaniljestang

0,5 liter æblecider eddike
0,25 liter vand

1 stort skoldet sylteglas

Hvad gør jeg?

Hvad gør jeg?


Halver hokkaidoen og fjern kerner og trevler med en spiseske.
Skær stilken og blomsten af og vask hokkaidoen. Du skal ikke skrælle den.

Skær hokkaidoen i både på 1-2 cm tykkelse og skær hver båd i passende klodser.

Kog æblecider eddike, rørsukker og vand op og tilsæt hokkaidoklodserne. Lad dem koge ca. 5 min, de skal stadig have bid.

Del vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Læg vaniljestang og vaniljekorn i glasset.

Læg de kogte hokkaidoklodser i glasset og hæld lagen ved.

Overskydende lage gemmes i et ekstra glas. Lagen er fantastisk som smagsgiver i en dressing eller du kan stænke den over din salat sammen med lidt olivenolie.

Når de er kølet af lukkes glasset med låg og de sættes i køleskab. De er klar i løbet af en uges tid.

Servering
De syltede hokkaido kan anvendes som topping på salater.
  

TIPS og TRICKS

Tips og tricks


Vaniljesyltet hokkaido smager også dejligt som surt tilbehør til et stykke kød.

SE MERE PÅ INSTAGRAM

Nanna Lynge
Nørrevej 3
4180 Sorø

nanna@nannalynge.dk
Mobil 53 20 24 03

>