fbpx

Hokkaido suppe med spidskål


Varmende, fyldig, mættende og en eksplosion af smag. Det er beskrivelsen af denne suppe. Og så bliver den toppet med sprød spidskål og æble.

Antal: 3 personer 


Ingredienser

Ingredienser


2 fed hvidløg
1 stort løg
700 g hokkaido
100 g knoldselleri
4 tsk rød karrypasta
150 g flækærter
8 dl grøntsagsbouillon
1 dl piskefløde

1-2 spsk æblecider eddike
Flagesalt og friskkværnet peber
Olivenolie til stegning

4 håndfulde fintsnittet spidskål
1 æble
1/2 spsk soya
Sort sesam
Olivenolie til stegning

Hvad gør jeg?

Hvad gør jeg?


Pil løg og hvidløg og hak fint. Steg i olivenolie i en gryde.
Del hokkaido og fjern kernerne med en ske.
Bevar skralden. Skær hokkaido i grove tern, du skal bruge 700 g.

Skær en skive af en knoldselleri, skræl den og skær den i tern.
Steg hokkaido og knoldselleri i gryden i 5 minutter.

Tilsæt grøntsagsbouillon, rød karrypasta og flækærter.
Lad det simre til flækærterne er møre ca. 50 minutter.

Blend med en stavblender til suppen er fin og glat.

Tilsæt piskefløde og æblecider eddike, salt og peber og kog 5 minutter mere.

Snit spidskål fint og vend i lidt olie på panden. Tilsæt soya og æble skåret i skiver og vend det rundt.

Tag panden af blusset og drys med sort sesam.

Server suppen og top med spidskålsblandingen.
Spis en skive brød til.


TIPS og TRICKS

Tips og tricks


Resten af hokkaido kan du bruge til bagt hokkaido. Du skærer den i grove tern og vender den i olivenolie. Fordeler på bageplade og drysser med salt, peber og paprika. Bag i ovnen ved 200 grader til de er møre uden at være bløde. (cirka 20 minutter, afhængig af størrelse)

SE MERE PÅ INSTAGRAM

Nanna Lynge
Nørrevej 3
4180 Sorø

nanna@nannalynge.dk
Mobil 53 20 24 03

>