Julesalat
Vores absolutte favoritsalat i julen, men den er selvfølgelig skøn hele efteråret og vinteren med. Sødmen fra hindbær, appelsin og mandler i den skønneste kombination med syren fra æbledressing.
Antal: 4 personer
Ingredienser
Ingredienser
Salat
1/2 rød spidskål (eller rødkål)
2 økoappelsiner
Skal fra økoappelsiner
25 g mandler
1 håndfuld friske hindbær
Dressing
125 g frosne hindbær
2 spsk æbledressing
1 spsk citronolie
1-2 stk syltet ingefær (købes i glas)
Friskkværnet peber
Flagesalt
Hvad gør jeg?
Hvad gør jeg?
Salat
Halver spidskålen og skær den meget fint på et mandolinjern. Pas på fingrene.
Halver mandlerne på den lange led. Steg dem på en tør pande, så de får lidt farve uden at blive brændte.
Riv skallen af en appelsin og gem skallen til dressingen.
Skræl appelsinerne og læg appelsinerne på et skærebræt med stilken nedad. Skær med en meget skarp kniv hinden af hele vejen rundt. Skær nu appelsinbådene ud mellem hinderne. Det kræver lidt koncentration, men det er arbejdet værd.
Dressing
Blend med stavblender de optøede hindbær med appelsinskal, syltet ingefær skåret i små tern, citronolie og æbledressing. Tilføj evt. lidt af lagen fra de syltede ingefær.
Smag til med friskkværnet peber og flagesalt.
Anretning
Anret spidskålen på et smukt fad.
Pynt salaten med appelsinbåde, ristede mandler og friske hindbær. Rund af med friskkværnet peber og flagesalt.
TIPS og TRICKS
Tips og tricks
Du kan erstatte mandlerne med valnødder eller hasselnødder.
SE MERE PÅ INSTAGRAM
Nanna Lynge
Nørrevej 3
4180 Sorø
nanna@nannalynge.dk
Mobil 53 20 24 03