fbpx

Julesalat


Vores absolutte favoritsalat i julen, men den er selvfølgelig skøn hele efteråret og vinteren med. Sødmen fra hindbær, appelsin og mandler i den skønneste kombination med syren fra solbæreddiken.

 Antal: 4 personer


Ingredienser

Ingredienser


Salat
1/2 rød spidskål (eller rødkål)
2 økoappelsiner
Skal fra økoappelsiner
25 g mandler
1 håndfuld friske hindbær

Dressing
125 g frosne hindbær
2 tsk honning
1 spsk solbæreddike
1-2 stk syltet ingefær (købes i glas)
Friskkværnet peber
Flagesalt

Hvad gør jeg?

Hvad gør jeg?


Salat
Halver spidskålen og skær den meget fint på et mandolinjern. Pas på fingrene.

Halver mandlerne på den lange led. Steg dem på en tør pande, så de får lidt farve uden at blive brændte.

Riv skallen af en appelsin og gem skallen til dressingen.
Skræl appelsinerne og læg appelsinerne på et skærebræt med stilken nedad. Skær med en meget skarp kniv hinden af hele vejen rundt. Skær nu appelsinbådene ud mellem hinderne. Det kræver lidt koncentration, men det er arbejdet værd.

Bland spidskålen grundigt med dressingen og lad den trække lidt. 


Dressing
Blend med stavblender de optøede hindbær med appelsinskal, syltet ingefær skåret i små tern, solbæreddike og honning. Tilføj evt. lidt af lagen fra de syltede ingefær.
Smag til med friskkværnet peber og flagesalt.

Anretning
Anret spidskålen på et smukt fad.
Pynt salaten med appelsinbåde, ristede mandler og friske hindbær. Rund af med friskkværnet peber og flagesalt.

TIPS og TRICKS

Tips og tricks


Du kan erstatte mandlerne med valnødder eller hasselnødder.

SE MERE PÅ INSTAGRAM

Nanna Lynge
Nørrevej 3
4180 Sorø

nanna@nannalynge.dk
Mobil 53 20 24 03

>