Kålsalat med gomadresssing
Sprød salat, sødme fra pære, knas fra rugbrøds croutoner og fyldig og smagsfuld dressing.
Antal: 4 personer og en rest til frokost
Ingredienser
Ingredienser
Salat:
1 buket broccoli
¼ grøn spidskål
¼ rød spidskål
1 Lucaspære
3 skiver gl. rugbrød
Olivenolie til stegning
Flagesalt og friskkværnet peber
Dressing:
125 g sesamfrø
3 spsk soya
Saft af en citron
½ dl olivenolie
1-1,5 dl vand
1 nip chili
1 fed hvidløg, finthakket
Hvad gør jeg?
Hvad gør jeg?
Find dit mandolinjern frem, indstil det til helt fintsnittet i skiver. Snit spidskålen. Snit broccolien på samme måde, jeg bruger også stokken.
Det smager skønt, når det er helt fintsnittet.
Bland det i en skål.
Vend salaten med goma dressingen.
Rugbrødscroutoner:
Skær rugbrød i små tern og steg på panden i lidt olie.
Del en pære og fjern kernehuset, skær pæren i skiver.
Anret salaten på et fad og pynt med pærer og rugbrødstern.
Dressing:
Tørsteg sesamfrø på panden på mellem varme til de begynder at springe. De må ikke ryge.
Bland alle ingredienser i en minihakker. Kør dressingen til den er ensartet.
Tilsæt evt mere vand. Dressingen skal kunne vendes rundt i salaten.
Det er en kraftig dressing. Den gør sig rigtig godt til kål.
Gem evt resten til en salat dagen efter.
TIPS og TRICKS
Tips og tricks
Jeg spiser salaten til kylling.
SE MERE PÅ INSTAGRAM
Nanna Lynge
Nørrevej 3
4180 Sorø
nanna@nannalynge.dk
Mobil 53 20 24 03