fbpx

Pastinaksuppe


Cremet, en smagsbombe og mættende er de 3 ord der beskriver denne suppe bedst. Og så er den nem at lave og der er sprøde rugbrødscroutoner på toppen.


Antal: 3 personer

 


Ingredienser

Ingredienser


650 g pastinakker
150 g knoldselleri
1 stort løg
2 fed hvidløg
200 g flækærter
1,5 liter grøntsagsbouillon

 

5 hele enebær, hakkes fint
7 stilke frisk timian eller 2 tsk tørret timian
1 dl piskefløde
2 spsk æblecider eddike
Flagesalt og friskkværnet peber
3 skiver gl rugbrød, skåret i små tern
Olivenolie til stegning

Hvad gør jeg?

Hvad gør jeg?


Skræl pastinakker og hak dem groft (læg en pastinak til side og hak den fint).
Skræl løg og hvidløg og hak det groft.
Skær en skive af knoldsellerien, skræl den og hak den groft.

Steg alle grøntsager let i olivenolien.
Tilsæt grøntsagsbouillon, flækærter, enebær og timian.
Lad det simre i 30 minutter til det er mørt.

Blend med en stavblender til suppen er glat. Tilsæt evt mere vand, hvis suppen er for tyk.

Tilsæt æblecidereddike, piskefløde og kog 5-10 minutter mere.
Smag til med salt og peber.

Rist samtidig finthakket pastinak og rugbrødstern i olivenolie og tilføj lidt salt.
De skal være sprøde.

Anret supper med stegt pastinak og sprøde rugbrødscroutoner på toppen.

TIPS og TRICKS

Tips og tricks


Du kan erstatte pastinak med persillerod. Flækærter kan købes i alle større supermarkeder.

SE MERE PÅ INSTAGRAM

Nanna Lynge
Nørrevej 3
4180 Sorø

nanna@nannalynge.dk
Mobil 53 20 24 03

>