Perlespelt med svampe og bagt hokkaido
Den salat passer perfekt til både hakkebøf, en god bøf, kylling og frikadeller. Den er dejlig mættende og det smager også skønt dagen efter.
Salaten kan spise både lun og kold.
Antal: 4 personer

Ingredienser
Ingredienser
Salat
3 dl perlespelt
½ lille hokkaido (ca. 500 g)
250 g markchampignon
1 lille bundt persille
2 spsk æbleeddike
Koldpresset olivenolie
Flagesalt og friskkværnet peber
Smør til stegning
Dressing
100 g cremefraiche 18%
100 g neutral flødeost
Skal og saft fra en lille øko citron
Flagesalt og friskkværnet peber
Hvad gør jeg?
Hvad gør jeg?
Salat
Skyl perlespelten i koldt vand, så skummer den mindre under kogningen. Kog perlespelten med 1 tsk salt i ca 25 min. Hold øje med spelten, den må ikke koge ud. Hæld vandet fra og lad spelten dryppe af i en sigte.
Halver hokkaidoen og fjern kernerne med en ske. Skær stilk og blomst af med en skarp kniv. Hokkaidoen skal ikke skrælles.
Skær hokkaidoen i både af ca 2 cm tykkelse. Skær efterfølgende bådene i mundrette stykker. Læg hokkaidostykkerne i en skål med olivenolie og rør rundt. Læg hokkaidostykker på en bageplade med bagepapir. Drys godt med friskkværnet salt og peber.
Bag hokkaidoen i ca 15 min ved 175 grader. Vend dem forsigtigt, de må gerne blive lidt brune, men de skal stadig have lidt bid.
Rens champignonerne for jord og skær dem i skiver. Steg dem på en pande med lidt smør. Panden må gerne steges tør og champignonerne må gerne blive lidt brune.
Bland den kogte perlespelt og de stege champignon i en skål med æbleeddike, 2 spsk olivenolie og lidt salt og peber.
Dressing
Bland cremefraiche og flødeost med citronskal og saft. Pisk den grundigt sammen med et piskeris. Smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
Anretning
Anret perlespelten på et fad. Fordel de bagte hokkaido stykker over salaten.
Skyl persillen grundigt og hak den fint. Drys den ud over salaten. Rund af med friskkværnet salt og peber.
Server dressingen til salaten.
Salaten kan spises både lun og kold.
TIPS og TRICKS
Tips og tricks
Du kan godt bruge alm champignon og du kan erstatte perlespelt med perlebyg.
SE MERE PÅ INSTAGRAM
Nanna Lynge
Nørrevej 3
4180 Sorø
nanna@nannalynge.dk
Mobil 53 20 24 03