Rødbedehummus
Den smukkeste hummus får du opskriften på lige her.
Den smager iøvrigt også fantastisk godt og er meget nem at lave.
Ingredienser
Ingredienser
240 g kogte kikærter, evt dåse
150 g bagte rødbeder
2 spsk tahin
30 g solsikkekerner
1 tsk spidskommen
0,5 dl olivenolie
2 spsk æbleeddike
0,5-1dl koldt vand
1 tsk flagesalt
Friskkværnet peber
Hvad gør jeg?
Hvad gør jeg?
Tænd ovnen på 200 grader.
Skræl rødbederne og skær dem i tern (1x1 cm). (Jeg skræller og bager en hele pose, når jeg er i gang, resten bruger jeg i en en skøn salat.)
Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend dem i olivenolie, salt og peber. Bag dem til de er møre, ca. 20-30 minutter. Køl rødbederne af.
Saml alle ingredienser i en blender eller minihakker (start med 0,5 dl koldt vand).
Tilsæt lidt vand ad gangen - indtil konsistensen er passende og cremet. Smag til med salt og peber.
Kan opbevares i et rent glas med låg i køleskabet 3-4 dage.
TIPS og TRICKS
Tips og tricks
Rødbederne kan erstattes med blomkål, skåret i skiver, vendt i olivenolie med salt og peber og bagt i ovnen.
SE MERE PÅ INSTAGRAM
Nanna Lynge
Nørrevej 3
4180 Sorø
nanna@nannalynge.dk
Mobil 53 20 24 03