fbpx

Rødbedesalat med havtorn og blommer


Rødbeder er en fantastisk efterårs- og vintergrøntsager. Rødbeder gør sig rigtig godt med et friskt pust fra ingefær og havtorn. Søde blommer på toppen og knasende solsikkekerner.

Antal: 4 personer

Ingredienser

Ingredienser


Salat
2 store rødbeder
3-4 blommer
1,5 spsk syltede havtorn - se opskrift
1 dl solsikkekerner

Dressing
3 kugler syltede ingefær fra glas
2 spsk lage fra de syltede ingefær
2 spsk olivenolie med citron
Flagesalt og friskkværnet peber


Hvad gør jeg?

Hvad gør jeg?


Salat
Skræl rødbederne. Riv rødbederne i strimler på en spiralizer, mandolinjern eller rivejern.
Vend dressingen i rødbedestrimlerne.

Del blommerne på langs. Fjern stenen og skær blommerne i både. Bland blommerne i salaten.
Rist solsikkekernerne på en tør pande. Du skal røre i dem hele tiden, så de ikke brænder på.

Dressing
Skær de syltede ingefærkugler i helt små stykker. Bland dem med olien, ingefærlagen, salt og peber. Du kan evt tilsætte lidt af lagen fra de syltede havtorn.

Servering
Anret rødbedesalaten på et smukt fad. Fordel havtorn og solsikkerkerne over salaten. Rund af med salt og peber.

TIPS og TRICKS

Tips og tricks


Hvis du bruger en spiralizer, så klip evt strimlerne i lidt kortere længder. Så er de nemmere at spise.

SE MERE PÅ INSTAGRAM

Nanna Lynge
Nørrevej 3
4180 Sorø

nanna@nannalynge.dk
Mobil 53 20 24 03

>