Rødbedesalat med havtorn og blommer
Rødbeder er en fantastisk efterårs- og vintergrøntsager. Rødbeder gør sig rigtig godt med et friskt pust fra ingefær og havtorn. Søde blommer på toppen og knasende solsikkekerner.
Antal: 4 personer

Ingredienser
Ingredienser
Salat
2 store rødbeder
3-4 blommer
1,5 spsk syltede havtorn - se opskrift
1 dl solsikkekerner
Dressing
3 kugler syltede ingefær fra glas
2 spsk lage fra de syltede ingefær
2 spsk olivenolie med citron
Flagesalt og friskkværnet peber
Hvad gør jeg?
Hvad gør jeg?
Salat
Skræl rødbederne. Riv rødbederne i strimler på en spiralizer, mandolinjern eller rivejern.
Vend dressingen i rødbedestrimlerne.
Del blommerne på langs. Fjern stenen og skær blommerne i både. Bland blommerne i salaten.
Rist solsikkekernerne på en tør pande. Du skal røre i dem hele tiden, så de ikke brænder på.
Dressing
Skær de syltede ingefærkugler i helt små stykker. Bland dem med olien, ingefærlagen, salt og peber. Du kan evt tilsætte lidt af lagen fra de syltede havtorn.
Servering
Anret rødbedesalaten på et smukt fad. Fordel havtorn og solsikkerkerne over salaten. Rund af med salt og peber.
TIPS og TRICKS
Tips og tricks
Hvis du bruger en spiralizer, så klip evt strimlerne i lidt kortere længder. Så er de nemmere at spise.
SE MERE PÅ INSTAGRAM
Nanna Lynge
Nørrevej 3
4180 Sorø
nanna@nannalynge.dk
Mobil 53 20 24 03