Rosenkålssalat med lime
Jeg var ikke den store fan af rosenkål - men jeg ville gerne lære at spise dem. Så jeg besluttede mig for at lave en opskrift med rosenkål som kræsede for mine smagsløg. Jeg har endnu ikke mødt nogen, som ikke synes at den er virkelig god.
Antal: 4 personer

Ingredienser
Ingredienser
Salat
250 g rosenkål, friske
1⁄4 grøn spidskål
2 æbler
70 g mandler
Dressing
Saft og skal fra 1-2 øko limefrugter
1,5 spsk flydende honning
Flagesalt og friskkværnet peber
Hvad gør jeg?
Hvad gør jeg?
Salat
Læg rosenkålene i en skål med koldt vand, så bliver de mere sprøde.
Rist de hele mandler på en tør pande ved middel varme, de skal løbende vendes og må ikke blive brændte.
Skær bunden af hver rosenkål og pil de grimme blade af, det er nemt når du bruger en urtekniv.
Nu kan du pille de fineste små skålformede rosenkålsblade af – måske kræver det, at du skærer lidt mere af bunden.
Pil så mange blade af hver rosenkål, som du kan og gem resten af hvert rosenkål. Skær nu hver af de små rosenkålshjerter i 4 stykker.
Snit spidskålen på et mandolinjern helt fint eller brug en skarp kokkekniv.
Bland rosenkålsblade, rosenkålshjerter og snittet spidskål i en skål.
Bland dressingen i salaten.
Vask æblerne. Del dem i 4 både og fjern kernehuset. Skær æblerne i tynde skiver på tværs af båden og vend dem i salaten.
Dressing
Riv skallen af en lime ned i en lille skål. Halver limen og pres saften ned i skålen – det kan godt være lidt svært. Der må gerne kæmpes. Nogen gange er det nødvendigt at bruge to limefrugter for at få saft nok.
Tilsæt honning, salt og peber og pisk dressingen sammen.
Smag dressingen til.
Anretning
Anret salaten på et smukt fad og fordel mandlerne over salaten. Rund af med flagesalt og friskkværnet peber.
TIPS og TRICKS
Tips og tricks
Du kan erstatte æblerne med blommer eller pærer
SE MERE PÅ INSTAGRAM
Nanna Lynge
Nørrevej 3
4180 Sorø
nanna@nannalynge.dk
Mobil 53 20 24 03