Spidskål med blommer og hasselnødder
En frisk salat med sødme fra blommerne, sprødhed fra spidskålen, knas fra hasselnødderne og syre fra sennepsdressingen.
Antal: 4 personer
Ingredienser
Ingredienser
SALAT
1/2 grønt spidskål
3-4 blommer
2 spsk hasselnødder
1 bundt persille
DRESSING
2 tsk grov sennep
1 tsk honning
1 spsk æbleeddike
3 spsk olivenolie med citron
Havsalt og friskkværnet peber
Hvad gør jeg?
Hvad gør jeg?
SALAT
Rist hasselnødderne på en tør pande ved middel varme. Hold øje med dem, så de ikke brænder på. Læg dem i et rent viskestykke. Nu nulrer du dem i viskestykket, så skallen falder af. Der vil være lidt tilbage.
Fjern de yderste blade af spidskålen og bevar stokken. Del spidskålen i 2 på den lange led. Snit spidskålen på et mandolinjern fra spidsen af. Pas på fingrene. Du kan også bruge en skarp kokkekniv.
Vend den snittede spidskål og sennepsdressing forsigtigt sammen i en skål.
Vask blommerne og halver dem, fjern stenen og skær dem i både. Bland blommerne i salaten og vend forsigtigt. Gem et par blommebåde til at pynte med.
Anret salaten på et fad og pynt med de sidste blommebåde og drys de ristede hasselnødder over salaten.
Hak persille fint og drys over salaten.
Rund salaten af med friskkværnet salt og peber.
DRESSING
Pisk sennep, honning, æbleeddike, salt og peber sammen i en lille skål med en gaffel.
Tilsæt olien og pisk den sammen med de andre ingredienser. Dressing bliver tyk, smag til med salt og peber.
Sennepsdressingen skal være stærk. Hvis der er for meget dressing, så gem resten i et glas med låg i køleskabet.
TIPS og TRICKS
Tips og tricks
Hvis det ikke er blomme sæson, så kan du anvende friske abrikoser, nektariner eller jordbær.
SE MERE PÅ INSTAGRAM
Nanna Lynge
Nørrevej 3
4180 Sorø
nanna@nannalynge.dk
Mobil 53 20 24 03