fbpx

Stegt blomkål med ramsløg og citron


Denne salat minder mig om forår og sommer. Ramsløgene titter frem i haven og vi går lysere tider i møde.


Antal: 4 personer

 


Ingredienser

Ingredienser


1 blomkålshoved
8 blade ramsløg
6 radiser
Skal og saft fra 1/2 øko citron

4 spsk solsikkekerner
Koldpresset olivenolie
Flagesalt
Rosa peberkorn

Hvad gør jeg?

Hvad gør jeg?


Rist solsikkekernerne på en tør pande til de tager lidt farve. Rør i dem, så de ikke brænder på.

Del blomkålshovedet i buketter. Skær buketterne i 1 cm tykke skiver.

Steg blomkålsskiverne på en pande i olivenolie. De må gerne tage lidt farve, men de skal stadig have bid. Drys blomkål med havsalt mens de steger.

Fordel de stegte blomkål i et fad.

Skær toppen af radiserne og skær dem i skiver og fordel dem over blomkålen.

Læg ramsløgene oven på hinanden og rul dem sammen som en cigar. Skær bladene i tynde strimler. Fordel strimlerne over salaten.

Klem lidt citronsaft ud over salaten og dryp lidt olivenolie over salaten.

Riv citronskal i strimler over salaten og drys med de ristede solsikkekerner.

Til sidst smulres lidt rosa peberkorn over salaten sammen med flagesalt.

Salaten kan både spises lun og kold.

TIPS og TRICKS

Tips og tricks


Hvis det ikke er sæson for ramsløg, så kan du bruge forårsløg.

SE MERE PÅ INSTAGRAM

Nanna Lynge
Nørrevej 3
4180 Sorø

nanna@nannalynge.dk
Mobil 53 20 24 03

>